Communicatie van organisaties

Overheden, non-profitorganisaties en commerciële bedrijven moeten voortdurend communiceren om in evenwicht te blijven met hun omgeving. Afstemming is nodig omdat die omgeving steeds sneller verandert. Moderne organisaties proberen niet alleen te beïnvloeden, ze luisteren mee en participeren in gesprekken die consumenten voeren. Dit handboek biedt inzichten en richtlijnen, gebaseerd op actuele ontwikkelingen, die van belang zijn voor de communicatie van organisaties. 

Deze zesde, geheel herziene editie van dit boek heeft een nieuwe titel: Communicatie van organisaties. ‘Communicatie’ is in onze visie veel breder dan Public Relations en beter van toepassing op het nieuwe handboek dat het belang en mogelijkheden van 

communicatie voor organisaties laat zien. In het eerste deel komt de theorie aan bod en vind je een overzicht van actuele ontwikkelingen in het vakgebied. Het tweede deel biedt concrete handvatten en verdieping. Dit maakt het boek relevant voor studenten en vakgenoten.

De opzet van het nieuwe boek Communicatie van organisaties is trouw gebleven aan de succesformule van eerdere edities. Ieder hoofdstuk is door een specialist in het betreffende onderwerp geschreven. Dat heeft geresulteerd in een rijk boek, gevarieerd aan inhoud, actueel en fundamenteel, met een veelheid aan inzichten en handige tips.

van de hand van Frits Spangenberg:
Theorie Hoofdstuk 5: Het belang van onderzoek
Praktijk Hoofdstuk 1: Onderzoek en  analyse in de praktijk
                           Kijken en luisteren als basis voor harde gegevens 

Paperback

Nederlands

Auteur: Monique Neyzen & Erik Blokland

Co-auteur: Sonja Wagenaar e.a. 

  • 540 pagina’s
  • Adformatie Groep
  • augustus 2012

Bestel het boek op bol.com

zesde geheel herziene druk: 2012
eerste druk: 1987