De Grenzeloze generatie

 

Zevende druk De grenzeloze generatie

Bestel het boek op bol.com

Jeugd en opvoeding op de agenda

Jeugd en opvoeding maken prominent deel uit van de maatschappelijke agenda. Met de publicatie van De grenzeloze generatie en de eeuwige jeugd van hun opvoeders is duidelijk een snaar geraakt in de media en bij de bevolking. Drie drukken zijn inmiddels uitgegeven, de vierde druk is op komst en er verschijnen  regelmatig reacties in de media.

De grenzeloze generatie levert feiten en visies in het verlengde daarvan over onomkeerbare veranderingsprocessen waar Nederland middenin zit. De analyses van 10 jaar Motivaction-onderzoek zijn klip en klaar. Het gaat goed met de jongste generatie. Maar er spelen ook zorgelijke ontwikkelingen die om actie vragen. De auteurs toetsen de onderzoeksresultaten aan experts en jongeren en komen met concrete adviezen voor degenen die Nederland over 10 jaar leiding moeten geven.Het boek biedt een bron voor debat en meningsvorming voor de huidige generatie jongeren én voor opvoeders, opleiders en beleidsmakers die werken aan de toekomst van de jongste generatie.

Lezingen en debatten

De auteurs Frits Spangenberg en Martijn Lampert hebben met hun boeken mede de problematiek rond de jongere generaties op de agenda gezet en worden door veel organisaties en instellingen gevraagd voor workshops, debatten en lezingen. Zij worden onder meer uitgenodigd door scholen, gemeentebesturen, jeugdhulpverleningsorganisaties, veiligheidsregio’s, overheidsinstellingen, trainingsbureaus en bedrijven om inzichten te delen en mee te denken over de toekomst van de jongste generatie.

Opinieonderzoek naar aanleiding van De grenzeloze generatie

Naar aanleiding van de vele publiciteit naar aanleiding van hetverschijnen van het boek heeft Motivaction in samenwerking met uitgever Nieuw Amsterdam een opinieonderzoek uitgevoerd naar het thema jeugd en opvoeden. Voor de factsheet met uitkomsten en achtergronden van van het nieuwe onderzoek, zie
Recent opinieonderzoek naar aanleiding van verschijning Grenzeloze generatie.

Publiciteit na verschijning

De grenzeloze generatie” is verschenen op 30 november 2009. Een greep uit de nieuwsartikelen en reacties:

Frits Spangenberg en Martijn Lampert op www.nieuwamsterdam.nl 10.12.2009

 

Frits Spangenberg en Martijn Lampert in Goedemorgen Nederland.

Martijn Lampert in Netwerk 3.02.1020: https://www.netwerk.tv/uitzending/2010-02-03/nederland-wil-een-strengere-opvoeding?page=1