Verschenen in BNR Radio icon

New Spenders debat

2 augustus 2014

Frits Spangenberg was op 23 september 2014 te gast bij Rens de Jong op BNR Nieuwsradio in het ‘New Spenders’ debat.

De toekomstige consument kan zelf producten gaan printen met een 3D-printer en beschikt over een groot online netwerk van specialisten. De deeleconomie is in opkomst. Wat gaat er nog meer veranderen in het gedrag van de consument? En in hoeverre heeft dat invloed op het businessmodel van een bedrijf? Van jouw bedrijf? Deze vragen, en meer, kwamen aan bod.

Frits vertelt aan de hand van vier typen consument (de ‘Financiële Thermometer’) over het gedrag van (toekomstige) consumenten. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen de conservatief die van mening is dat alles moet blijven zoals het is, de impulsieve criticus, de ‘luxeconsument’ die wil betalen voor mooie producten en de consument die meer waarde hecht aan de ervaring dan aan het bezit op zich.

Ronald van Zetten (CEO van Hema), Gijs van Lookeren Campagne (Directeur Greenwheels), Patrick van der Pijl (CEO Business Models Inc. en producer van Business Model Generation), Patrick Lammers (Chief Commercial Officer bij Essent) en Gerrit Antonides (Hoogleraar economie van consumenten en huishoudens aan Wageningen UR) waren de andere sprekers/debaters.

De gehele uitzending kunt u terugluisteren wanneer u wilt:

Meer informatie over de sprekers en de uitzending valt hier te lezen.

Frits BNR Newspenders