Verschenen in Lezingen openbaar icon

Grenzen stellen en grenzen slechten

29 maart 2014

TSM Unusual; de tiende editie van het boekje van TSM Business School uit Enschede. In ‘How True Leaders Innovate’ komen vijf inspirerende leiders uitgebreid aan het woord. Zij zien dat de problemen van onze tijd om andere oplossingen vragen. Om een nieuwe manier van kijken én ondernemen. Duurzame ontwikkeling speelt daarin een belangrijke rol evenals een goed oog voor het unieke talent in ieder mens. Frits Spangenberg vertelt in zijn dertien pagina’s tellende hoofdstuk ‘Grenzen stellen en grenzen slechten’ hoe iemand die denkt in mogelijkheden ook succesvol kan zijn in moeilijke tijden.

De huidige jongeren zijn opgegroeid in vrijheid en welvaart. Daarbij hebben zij altijd veel persoonlijke aandacht gehad. Volgens Spangenberg kennen ze hierdoor hun rechten, maar zij hebben moeite met het begrip ‘plichten’. Maar daar staan ook positieve eigenschappen tegenover.

Deze structuurzoekende jongeren moeten op een andere manier worden benaderd. “Bij hen moet je liefdevol en heel duidelijk aangeven wat er van ze verwacht wordt … dat gebeurt veel te weinig, ook op onze scholen. Hoe meer rolmodelen en voorbeelden je hen geeft, hoe beter dat voor hen is”, aldus Spangenberg.

Het gehele hoofdstuk ‘Grenzen stellen en grenzen slechten’ kunt u hier lezen en downloaden!
Frits Spangenberg beschrijft onder anderen zijn verbazingwekkende ervaring met ‘keurige studenten’, de werking van het puberbrein en verschillende mentaliteitsgroepen en houdingen.