Conference of behavioral & social sciences

Op 18 februari zal de allereerste ‘Conference of Behavioral and Social Sciences’ (COBSS) plaatsvinden in MartiniPlaza Groningen: een initiatief van de Faculteit van Gedrags-en maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en met name bedoeld voor studenten die psychologie, sociologie of pedagogiek studeren. Maar ook studenten van andere studies en docenten van de RUG kunnen zich aanmelden.

De titel van het congres is ‘Our Unlimited Society, a challenge for humanity’. Er is tegenwoordig veel aandacht voor de duurzaamheid van onze (westerse) wereld: hoe lang gaan we het nog redden met de grondstoffen die we hebben? En moeten we niet zuiniger gaan leven? Het congres focust zich ook op deze vragen maar dan vanuit een andere invalshoek: die van de sociale duurzaamheid van onze westerse maatschappij.

De derde plenaire lezing in het dagprogramma, ‘Waarden in de maatschappij’, wordt gegeven door Frits Spangenberg. Wat kenmerkt een generatie? Wat zijn de normen en waarden van de twintigers van nu? Zien zij de toekomst hoopvol tegemoet? Waar worden zij gelukkig van? In deze lezing zal Spangenberg zich focussen op human values; die verschillen van persoon tot persoon, van dag tot dag en van uur tot uur: in wat het beste bij je past. Ze komen soms overeen met morele waarden. Op dit congres zal hij spreken over de waarden die horen bij een betere samenleving: waar moet hierbij de nadruk op liggen? Wat draagt bij aan een betere toekomst?

Erbij zijn? Kaarten kopen kan hier (vanaf €11,-) of op gezette tijden de Faculteit van Gedrags-en maatschappijwetenschappen. De kaartverkoop sluit op 24 februari.
Voor meer  informatie kunt u terecht op de website van Cobss Groningen.

 

 Lees hier het verslag van de Keynote